...espai virtual de reflexió crítica sobre la realitat d'Almassora, la Plana i el món en general. Noticies, històries, art, poesia, contes, cultura,natura, experiències, ...

AlmassoraTeVeu

Una ullada a la polis

La setmana blanca

Ràtio: 0 / 5

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Fa uns quants anys, i per desgràcia  no recorde quants, l'Administració va intentar implantar al calendari escolar unes vacances al gener o febrer que va anomenar la Setmana Blanca. La iniciativa no va calar perquè, a imitació de l'estructura de les vacances escolars a Europa, no es podia col.locar una setmana blanca a un país on majoritàriament no hi havia neu en tot l'hivern.
Aquest curs s'ha organitzat un altre experiment. Fent cas a una pressió social latent que entén que els docents tenen massa vacances o, si més no, com a càstic funcionarial, la Conselleria d'Educació Valenciana ha entés que seria bo començar el curs escolar global, escoles i Instituts, el dia 3 de setembre. Els instituts, ja a corecuita, van fer els exàmens de setembre, per ordre administrativa, a meitat juliol, no tenint alguns alumnes l'oportunitat de recuperar totes les  assignatures per la falta de temps per preparar els exàmens. Tot aquest despropòsit ha provocat un inici de curs en plena canícula estival. Cal dir que aquí al setembre sempre fa calor, si més no la primera quinzena, i imitant aquesta vegada plantejaments provats i rebutjats per altres comunitats autònomes, la Comunitat Valenciana recondueix l'inici de curs a principis de setembre.
Problemes:
- els centres no estan preparats ambientalment per lliurar els alumnes de l'excessiva temperatura de les aules.
- colps de calor entre l'alumnat i professorat
- treballar per sobre de la temperatura recomanada per les normes d'higiene laboral
- l'augment de la ràtio per aula agreujant la situació
- mobilitzacions entre pares i alumnes reclamant dignitat per apendre.....
Ara em ve al cap l'imatge de la Consellera d'Educació dient que ells no eren responsables de la calor "inusual" com havia començat aquest setembre. La dona, des de la seua Conselleria, amb una rebequeta posada protegint-se de l'aire acondicionat del que gaudia la sala.
També em ve al cap les paraules d'una amiga francesa que em deia que quan era menuda i vivia a Argèria  començaven el curs a principis d'octubre, per què seria? 
Sembla ser que estem davant d'un altre experiment educatiu tant de bo abocat al fracàs. Els països han d'organitzar la seua vida i de fet l'organitzen en funció de la seua climatologia i de les seues peculiaritats meteorològiques, de la mateixa manera que era incongruent tenir una setmana blanca a l'europea sense neu, no podem tenir classe a 37º ambientals. Potser hauré d'agrair al càncer una altra cosa: haver-me estalviat de morir dins l'aula d'una lipotímia aquest setembre.
Fins aviat!!
 

Escriure un comentari

Es prohibeixen els insults i ofenses cap a les persones així com paraules malsonants i blasfèmies que desvirtúen el debat i falten el respecte a les persones.

Códi de seguretat
Actualitzar

Vist (des de 04-03-15)

© 2009-2014 by GPIUTMD