...espai virtual de reflexió crítica sobre la realitat d'Almassora, la Plana i el món en general. Noticies, històries, art, poesia, contes, cultura,natura, experiències, ...

AlmassoraTeVeu

Pròleg

Conformisme estètic i revolució cultural (Breu comentari sobre un col·lectiu).

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 

Dos pols del nihilisme: conformisme i revolució. Primer: la constelació a preus fabrils de complements i accessoris, indumentària i roba lúdica, que abasteix des dels centres de producció massius tant els minoristes dels mercats al carrer com la seua sublimació en marca als centres comercials, i permet la microafirmació estètica d’una individualitat fonamentada en l’acceptació de la seua pròpia tragèdia. Segon:

la mort de la cultura (algun profeta de la modernitat ja ho ha dit), després de la mort de Déu i de tantes coses, d’entre la terra erma, annexa la ilustració arribada pels camins del pedagogisme i la post-alienació publicitària en una trama ideològica que per primera vegada en la història moderna nega la història mateixa i avorreix el concepte de llegat cultural. Conclusió: els canis i les chonis o els chav de la Gran Bretanya o qualsevol de les seues formessón els nihilistes absoluts de la societat actual. No neguen i no odien “res” en particular. Per fi han arribat al punt de negació, de no acceptació, de rebel·lia cap a l’individu: acceptació d’una nova condició estètica intemporal (subjugada ja només a la seducció com a esdevindre) i dirigida únicament per la mercadotècnia i no per l’art de la decisió; i revolució cultural: perquè s’ha entès que els tòtems intel·lectuals no fan més que girar més i més la roda però mai alliberar l’home, tampoc, de la seua història. Només és el preu de la imitació, dels súper-hits, de la seducció dirigida i l’acceptació romàntica de la fatalitat (el yo-soy-así-no-puedo-cambiar que tantes vegades hem escoltat a Tele5) allò necessari per aquest nou pas en la reinvenció perpètua del rebel? No ho sabem. L’anàlisi d’un col·lectiu tan complicat i radicalment modern no serà possible fins passats uns anys.

Escriure un comentari

Es prohibeixen els insults i ofenses cap a les persones així com paraules malsonants i blasfèmies que desvirtúen el debat i falten el respecte a les persones.

Códi de seguretat
Actualitzar

Vist (des de 04-03-15)

© 2009-2014 by GPIUTMD