...espai virtual de reflexió crítica sobre la realitat d'Almassora, la Plana i el món en general. Noticies, històries, art, poesia, contes, cultura,natura, experiències, ...

AlmassoraTeVeu

Pròleg


 

Sobre l'autor: Hèctor Mas

Habitant d'una edat inútil que ronda els vint en un pis compartit al costat del palau de Knossos. En algun moment algú em va graduar en física però, com els mosquits estiuencs, em passe el dia rondant la llum. Fins els 50 anys, només escriuré pròlegs.


 

Ecologistas boicotean los festejos taurinos en La Torre d’en Domènech

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives

Los habitantes de la municipalidad castellonense de La Torre den Doménec, enclave estratégico en la guerra de la Independecia así como refugio de militantes carlistas y reconocido lugar de vacaciones de Madame Blavatsky, decidieron el año pasado que las fiestas de su patrona, Santa Quiteria, se celebrarían en 2014 en fechas similares a las de la cercana localidad de Almazora. En este pintoresco pueblo existen en la actualidad cuatro peñas con recursos suficientes para celebrar un toro propio.

¿Tienes novia? Si es así, ¿cómo se llama?

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives

Sí, tengo dos novias, ¡la música y mis abrahamers! Així responia Abraham Mateo en la entrevista digital que El País ens va oferir fa poques setmanes a la fan valen abrahamer. Indiscutiblement bíblic, Mateo deixa una abrahamer més satisfeta. Les seues respostes viuen entre el tuit adolescent i el discurs de campanya electoral. Sony, una companyia japonesa amb seu creativa a Estats Units i sucursals allà on hi ha potencial per aconseguir ingresos, sap molt bé què ha de fer: hi ha un mercat de noves adolescents per a les que el salt cap al porno de Miley Cyrus i Justin Bieber és massa agosarat; adolescents que volen un jove agradable

Modernisme inesperat: D. Ferreira i les contradiccions de l’èpica

Ràtio: 4 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles inactives

Fa poc temps la editorial de la Universitat Pontifícia de Cartagena (UPC) ha editat la biografia no oficial de Dionisio Ferreira,  nascut a Xinzo de Limia l’any 1896 i desaparegut des de 1931 i poeta de dos versos. Aquesta darrera afirmació, segons l’autor del llibre (Dionisio Ferreira and his heritage 125 years later, UPC Ediciones) Gabriel Ossorio, és literalment certa:

Gallega de mi alma, desde el faro,

no viste remero en la barca.

Comentari sobre la dansa social

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives

La comicitat del sexe és intrínseca, perquè surt de la contraposició de dues apreciacions extremes de l’home, la sublim i l’animal.

Joan Fuster.

 

Nota preliminar: ací[1]un senyor dóna consells sobre com s’ha d’aproximar un investigador escrupolós a la dansa social. No n’he seguit cap.

 

Introducció.

Fa poc temps va esdevenir una conversa breu que ha motivat aquest text. Corria el segle XXI i un grup de post-adolescents embriagats per les mil cares de la seducció d'una nit càlida i melindrosa de setembre disposaven del seu temps en una discoteca (proper arcaïsme, de la mà de guateque). Un d'aquells joves, amant de les coses correctes, estudiant de dret i jugador de futbol, arraulit, més be doblegat sota el pes d'una responsabilitat incompresa, ona entre les ones que es mesclen i es sensualitzen, sostenia un cubata entre la indecisió i la immanència. Una de les seues acompanyants va preguntar: et passa alguna cosa. Per què no balles?

Pròleg

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives

 En un dels excercicis de genialitat de Stanislaw Lem, Magnitud Imàginaria, trobem quatre pròlegs a quatre obres que mai han existit. Però tot i la paradoxa del plantejament, el lector descobreix la mateixa comoditat i llibertat que potser buscava l’autor en la innecessitat d’un contingut material; la idea preconfigurada però ni la causa ni l’efecte.Aquesta introducció quasi lacònica no és més que per explicar la dificultat d’escriure un pròleg a una obra que no existeix. I també per establir una primera distància amb Lem,per no tindre mala consciència.

Vist (des de 04-03-15)

© 2009-2014 by GPIUTMD