...espai virtual de reflexió crítica sobre la realitat d'Almassora, la Plana i el món en general. Noticies, històries, art, poesia, contes, cultura,natura, experiències, ...

AlmassoraTeVeu

De mil anys ençà

 


Sobre l'autor: David Igual

Va nàixer a Almassora en 1967. És historiador i es doctorà a la Universitat de València en 1996. Ha estudiat i treballat en diverses universitats espanyoles i italianes. Actualment desenvolupa tasques com a professor titular d'Història Medieval a la Universitat de Castella - la Manxa (campus d'Albacete). Podeu trobar més detalls de la seua trajectòria acadèmica i investigadora a https://uclm.academia.edu/DavidIgualLuis.

 


 

Sobre el present i el passat (medieval), i II

Ràtio: 0 / 5

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

Tant els clixés dolents com els positius sobre l’Edat Mitjana obliden en el fons que, com en qualsevol moment de la història, tot en aquesta època era diversitat. Obliden que els homes i les dones d’aleshores ni acostumaven tot el dia a matar-se, perseguir-se i morir de fam, ni es dedicaven constantment a realitzar proeses, estimar-se i gaudir de la vida. Més aviat, sobretot els sectors majoritaris del món medieval (camperols i artesans), es consagraven com és normal a treballar i a intentar sobreviure amb la major dignitat.

Sobre el present i el passat (medieval), I

Ràtio: 0 / 5

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

Com a historiador, tracte d’estar atent a la percepció que la societat actual té sobre les realitats del passat, sobretot quan aquestes al·ludeixen a l’època que jo estudie: l’Edat Mitjana. De fet, el nostre món (almenys el món, diguem-ne, occidental) viu el que alguns mitjans han batejat com una “medievalitis”, és a dir, la moda de reviure o evocar fenòmens medievals.

Vist (des de 04-03-15)

© 2009-2014 by GPIUTMD