...espai virtual de reflexió crítica sobre la realitat d'Almassora, la Plana i el món en general. Noticies, històries, art, poesia, contes, cultura,natura, experiències, ...

AlmassoraTeVeu

Autors

EL PRESENT MÉS RECENT E INCONGRUENT

Algú en dirà que no es pot parlar a la lleugera de qualsevol fet que es produeix al poble.

Clar que les cosses es deuen analitzar, parlar i jutjar amb coneixement de tots i cadascú dels detalls dels mateixos i per tant comentar i dir, si realment eres conscient d'allò que dius.

Sorprén moltíssim el titular de premsa aparegut en aquests dies on es pot llegir: “ALMASSORA RECLAMA EL PASEO MARITIMO TRAS CONSOLIDAR LA DEFENSA DE LA PLAYA

D’aquest títol es poden fer diverses lectures, “... EL RECLAMAR EL PASEO MARITIM...” és una demanda necessària i a més quan resultarà un benefici pels actuals residents (ja reclamat en infinitat d’ocasions) i que al mateix temps pot atraure més visitants, estiuejants, que per al poble sempre serà rendible. A més que dignificarà si cap un colp mes aquesta nostra platja castigada per la mà del port de Castelló.

Sí, tens raó estimat lector, sempre en la mateixa cançoneta.

I remata el titular“... TRAS CONSOLIDAR LA DEFENSA DE LA PLAYA...”

On està la consolidació? Aquest és el problema. La Consolidació.

La realitat, que converses magistrals al cap de 64 anys, ja em sobren, en vaig tindre prou quan estudiava i tots els professors, inclòs el farmacèutic del poble que ensenyava l'assignatura de CIENCIAS NATURALES, feia unes dissertacions magistrals de la copulació de les abelles, que no entenien els oients, doncs aquell misteri no utilitzaríem (la copulació) mai; fet que pensàvem en aquell moment. Després alguns, fins i tot jo entre ells, ens feu falta la lliçó magistral, després d'aci no desitgem més.

Per tant, ja cansat de lectures i comentaris magistrals, m’agradaria saber aquesta consolidació de la platja que és i que significa; és una cosa real o un somni que podrà vindre en altra legislatura?

En aquest poble quan es parla, sempre es parla EX CATEDRA. Ja està bé! es parla, s’escriu i collo ja ens sobra.

Els diré, que passe al llarg de tot any, inclòs l'hivern com ara l’estiu, moltes vegades al cap de la setmana pel mur de la platja, i fins al dia d’avui, en ca és l’hora de vorer on és consolidada la defensa de la platja. La sorra, sort cada tardor de la platja, s'ha de tornar-la després al seu lloc d'origen.

Les marors que es produeixen a l’inicie de l'any, ens fan baixar de la bicicleta, doncs la sorra en meitat de la carretera és de tanta quantitat que la roda s’afonava en la mateixa i aleshores deus baixar i caminar una vegada passat el Roser del Mar, fins a encontrar la defensa paral·lela al mur; doncs allí no arribava l’aigua per deixar les pedres a la carretera.

I a més, baixes camí la mar, gires cap a la dreta fins a aplegar a la sortida al riu; per cada espai dels diferents blocs de ciment, que haurien de contenir la sorra de la platja, en estar separats uns d'altre, hi a espai per on la mateixa sorra invadeix la carretera, i per tant a peu o en bicicleta has de passejar per damunt de la mateixa.

Aleshores pregunte, Quan ES DIU DE CONSOLIDAR, A QUE ES REFEREIX? Perquè de consolidar res de res!

Consolidar es DONAR SOLIDESA A UNA COSA.

Sòlit: APLICAT AL COS QUE TÉ UN GRAN PODER DE COHESIÓ.

I Cohesió és: ATRACCIÓ QUE MANTÉN UNIDES LES MOLÈCULES O PARTÍCULES D'UN COS.

Mirar les hemeroteques i escoltar paraules sense sentit, podrem estar fins als anys vinents i així seguir fins no sé quant, però donar el colp cada 3 mesos o repetir-ho cada temps abans d’eleccions, ja hi ha prou.

Dir-nos ara que els pressupostos estan aprovats, es allo de rialla, la gent del PP, pareix que en ca no s’adona del problema que ha sortit dintre de la Comissió Econòmica Europea reclamant clarita als comptes de la comunitat Valenciana?

Dec dir-los que després de desaparéixer (ho desitjaria el molt honorable president Fabra) canal 9, estava completament segur que desapareixeríem de tota la TV de l'estat Espanyol. I no és així, ara mes que mai estem en boca de tots.

Deixen de fer propaganda electoral i el fet, fet està, no és hora de considerar-los novament repetidors i guanyadors en les eleccions vinents, que hi han suspés en molta classe, i allò que deuen fer, es sortir per la porta gran, reconeixent els seus errors i donar pas a altres que per molt mal que ho facin, els donarà pas a vostès del PP a repetir en una altra legislatura.

POBLE DESPERTAT, PENSA I SI ENCONTRES, QUE HO FACI, ALGÚ MILLOR, CANVIA.

Comentaris  

#1 Llorens 23-07-2014 16:28
Buen comentario y muy oportuno. Los políticos del PP son de ideas fijas: "Las víctimas del terrorismo" o (en la Comunidad), "El blaverismo"... En el caso concreto de Almassora: El Paseo marítimo. ¡Hay que tener descaro para presumir de que LA MAR, por estos pagos, se ha consolidado!
¿Cuántas veces al año tienen que recoger y limpiar la arena y los residuos que arrastra por toda la carretera?
Nuestros ediles parece que van a piñón fijo: Erre que erre con el Paseo.
Como decía un irónico escritor americano: Si la única herramienta que tiene una persona es un martillo, pensará que cada problema que surge es un clavo

Escriure un comentari

Es prohibeixen els insults i ofenses cap a les persones així com paraules malsonants i blasfèmies que desvirtúen el debat i falten el respecte a les persones.

Códi de seguretat
Actualitzar

Si voleu publicar...

... articles, tindre el vostre blog propi, penjar fotografies sense comentaris (denúncies, fets curiosos, paisatges d'ací d'interès, etc.) o voleu gestionar la vostra galeria d'imatges, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres enviant un correu a: almassorateveu@gmail.com. En uns dies, ens comunicarem amb vosaltres.

- Si us agradaria tindre un blog, s'han d'acceptar uns compromisos mínims de manteniment.

- Si el que voleu és publicar articles esporàdics, heu d'atendre a les normes de publicació que es trobareu detallades en l'apartat Qui som? d'aquest mateix blog.En tot cas, els vostres escrits es publicarien en la secció AlmassoraTeVeu signats i identificats.

- Si el vostre desig és penjar alguna imatge puntual en què vulgueu fer alguna denúncia, o mostrar una curiositat o simplement publicar una fotografia estètica heu de saber que acceptarem ni publicarem imatges amb Copyright.

- Finalment, si preferiu tindre la vostra galeria de fotografies (artístiques, periodístiques, documentals, monogràfiques, científiques, etc.) haureu d'acceptar també alguns compromisos de manteniment.

Vist (des de 04-03-15)

© 2009-2014 by GPIUTMD